4 Ocak 2011 Salı

Alien shooter blogger şablonu








Template name: alien shooter

Size: 42KB

2 Layers , 2 Columns , Fixed Background

Best quality (IE & Firefox) all Size and Resolutions

Demo




Nasıl yüklücem Buraya tıkla


Kaynak: http://finalsense.com

Hitmen oyunu blogger şablonu








Template name: Hitman 2

Size: 58KB

2 layer 2, Columns , Fixed Background

Best quality (IE & Firefox) all Size and Resolutions


Demo
Büyük görüntü








Nasıl yüklicem Buraya tıkla

İndirdiğimiz şablonları nasıl bloggera yükleriz

iki çeşit olarak ayıralım html ve xml olarak

XML Type for New Blogger

select all code and copy from FinalSense

sign in to blogger and go to template Zone

Push Edit HTML

delete old code and paste new code

push Save button

Ve


HTML Type For Classic Mood or Old Blogger

select all code and copy from FinalSense

sign in to blogger and go to template Zone

Revert to Classic Template

Note. These templates do not work on New Blogger .

delete old code and paste new code

push Save button and Republish button


http://finalsense.com

Mafia oyunu blogger şablonu








Template name: mafia

Size: 28KB

Type: New Blogger Template (XML)

(With Google Account )

2 Layers , 2 Columns , Fixed Background

Best quality (IE & Firefox) all Size and Resolutions

Büyük görüntü

Demo





Nasıl yüklerim Buraya tıkla

New Blogger Template: Batman - The Dark Knight













Demo
Download

Plantilla blogy-illacrimo
















Esta plantilla me encanto desde que la vi para WordPress, esta basada en “illacrimo” de Design Disease , adaptada para Blogger por BlogandWeb y bajo licencia Creative Commons. Puedes utilizarla para fines personales o comerciales con la única condición de que respetes los créditos, regresando un link a BlogandWeb y Design Disease.

Características

  • Definición de colores en el panel.
  • 3 columnas.
  • Menú personalizable.
  • Buscador interno.

Descarga

Instalación

Para instalarla consulta el videotutorial hecho por Patricia Pilar y nuestra miniguía de instalación. Además puedes leer nuestras preguntas frecuentes y enterarte de los problemas más comunes y su solución.

Configuración

Una vez instalada sigue estos pasos:

  1. Entra a la pestaña “Plantilla” y a la opción “Edición HTML”.
  2. Para personalizar el menú de navegación busca el siguiente código:
  3. Remplaza los símbolos ‘#’, por tus enlaces correspondientes.

  4. Dirígete a la pestaña “Configuración” y la opción “Formato”. En la sección de formato de cabecera de fecha, selecciona la penúltima opción del menú y guarda los cambios.
  5. formato_fecha.gif

    Es indispensable realices este paso para que se visualice bien la fecha.

    www.mashable.com

Plantilla Blogy – Eclipse















Esta plantilla esta basada en “Eclipse” de Free CSS Templates, adaptada para Blogger por Blog and Web y esta bajo una licencia Creative Commons Attribution. Puedes utilizarla para fines personales o comerciales con la única condición de que respetes los créditos, regresando un link a Blog and Web y Free CSS Templates.

Características

  • Definición de colores en el panel.
  • Dos columnas.
  • Menú personalizable.

Descarga

Instalación

Para instalarla consulta el videotutorial hecho por Patricia Pilar y nuestra miniguía de instalación. Además puedes leer nuestras preguntas frecuentes y enterarte de los problemas más comunes y su solución.

Configuración

Esta plantilla tiene un menú para personalizar a tu gusto, para cambiarlo entra a la pestaña “Plantilla” o también llamada “Diseño” desde el escritorio y después a la opción “Edición de HTML”.

Y busca el siguiente código:

En ese código, cambia los signos # por tus links y guarda.

La plantilla tiene definidas varias variables para cambiar los colores desde el panel.

Plantilla Blogy-Dead
















Esta plantilla esta basada en “Decayed” de Arcsin, adaptada para Blogger por BlogandWeb y esta bajo una licencia Creative Commons. Puedes utilizarla para fines personales o comerciales con la única condición de que respetes los créditos, regresando un link a BlogandWeb y Arcsin.

Características

  • Definición de colores en el panel.
  • Dos columnas.

Descarga

Instalación

Para instalarla consulta el videotutorial hecho por Patricia Pilar y nuestra miniguía de instalación. Además puedes leer nuestras preguntas frecuentes y enterarte de los problemas más comunes y su solución.


Web siteniz için 8 etkili SEO tekniği

  1. Anahtar sözcüklerinizi akıllıca seçin
Anahtar sözcükler, müşterilerin sitenizi bulmak için arama motorlarında kullandıkları sözcüklerdir. Amaç, sayfanızı bu sözcük veya ifadeler için en iyi duruma getirebilmektir. İşletmenizi tam olarak yansıtan anahtar sözcükler seçmelisiniz. Potansiyel müşterilerinizi hedefleyecek kadar özel olmalı, ancak çok da daraltılmamalıdır.
Büyük olasılıkla birçok anahtar sözcüğünüz olacaktır. En iyi yaklaşım farklı sayfalar için farklı anahtar sözcükler seçmektir. İşletmenizin adı iyi biliniyorsa, Hakkımızda sayfasında anahtar sözcük olarak işletmenizin adını kullanın. Ancak çoğu müşteri adınızı değil, ününüzü veya hizmetinizi arar.
Anahtar sözcükler hakkında yardım almak için, sitenizde hangi arama terimlerinin işe yaradığını görmek üzere sunucu günlüklerinize bakın. Ayrıca rakip sitelerde işe yarayan sözcükleri görmek için çeşitli arama terimleri deneyin.

2. Anahtar sözcüklerinizi akıllıca kullanın

Sitenizin anahtar sözcükleri tüm sayfalarınızın “meta başlığı” içinde görünmelidir. “Meta başlık,” tarayıcı penceresinin en üstünde, menü çubuğunun üzerinde görüntülenir.
Ayrıca, anahtar sözcükler açılan Web sayfası boyunca düzenli olarak görüntülenmelidir. Özellikle başlangıç paragraflarında sık sık göze çarpmaları önemlidir.
Ancak gereğinden fazla anahtar sözcük kullanmamaya çalışın. Buna “anahtar sözcük yığma” denir. Arama motorları bunu saptayabilir ve sayfa sıralamanızı düşürebilirler. En iyi düzeyde anahtar sözcük yoğunluğunu bulmanıza yardımcı olabilecek araçlar vardır. Ancak sitenin sayfalarını yazan yazılımlardan sakının. Arama motorları bunu da fark edebilir.
İşte altın SEO kuralı: Asla anahtar sözcük yerleştirmek adına içeriğinizin kalitesinden ödün vermeyin. Bu, sayfa sıralamanızı etkiler. Daha önemlisi, siteniz ziyaretçilerin ilgisini çekmez.

3. Anahtar sözcüklerinizi tıklatma başına ödeme reklamlarıyla sınayın

Google AdSense, MSN adCenter veya başka bir tıklatma başına ödeme reklam programı, anahtar sözcüklerinizin etkinliğini sınar. Anahtar sözcüklerinizin sitenize trafik getirip getirmeyeceğini görebilirsiniz. Ayrıca anahtar sözcüklerinizin doğru müşterileri hedeflediğinden de emin olursunuz.
Tıklatma başına ödeme maliyetli olabilir. Ancak doğru kullanıldığında sitenize müşteri çekecektir.
Tıklatma başına ödeme, arama motoru optimizasyonu yerine kullanılmaz. Anahtar sözcüklerinizi değerlendirmek için SEO ile bir arada kullanılmalıdır. Çıkan sonuçlar iyi değilse, anahtar sözcüklerinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

4.Diğer sitelerden kendi sitenize bağlantı oluşturun

Arama motorları size gelen bağlantıları sitenize verilen oylar olarak değerlendirir. Bu nedenle gelen bağlantı sayısı arttıkça sayfanızın sıralaması yukarılara taşınır.
Ancak bunda sınırlandırmalar vardır. Arama motoru, bağlanan sitelerin kaliteli adresler olduğunu görmelidir. Sitenize, itibarı kötü olan sitelerden yapılan bağlantılar sıralamanızı kötü şekilde etkiler.
İşletmenizle ilişkili web sitelerine, bağlantı değiş tokuşu teklifi yapın. Daha yüksek bir sıralamaya sahiplerse sizin için daha iyi olur. Kötü itibarı olan sitelerden, sitenize yaptıkları bağlantıları kaldırmalarını isteyin.
Sitenize bağlantı içeren sitelerin listesini görmek için bir arama motoru kullanmayı deneyin. Arama kutusuna Link:sitenizinadı yazmanız yeterlidir.

5. SEO kampanyanızda etik değerlere uyun

Sayfa sırlamasını yukarılara taşımak için aldatıcı yöntemler kullanmak ters etki yapar. Sitenizin arama sonuçlarından çıkarılmasına bile yol açabilir. Bir kez arama sonuçlarından çıkarılırsanız geri girmeniz neredeyse imkansızdır. Bu nedenle etik olmayan her türlü yöntemden kaçının.
Gereğinden fazla anahtar sözcük kullanmayın. Küçük yazı tipi veya sayfanızın arka planıyla aynı renkte metinler gibi gizli metin kullanmayın. Sitenize bağlantısı olan sitelerle aynı olan ayna siteler oluşturmayın. Ayrıca içeriğin her sayfada önemli değişiklikler göstermesine dikkat edin. Birden çok sayfada benzer içerik kullanmak arama motorlarına bir aldatma yöntemi gibi görünebilir.
Sayfanızda paravan sayfa kullanmamalı veya sayfanızın arkasına sayfa gizlememelisiniz. Paravan kullanıldığında iki sayfa oluşturulur. Arama sitesi veri toplayıcıları, anahtar sözcüğü çok olan tek bir sayfa görecektir. Ziyaretçilerse anahtar sözcüklerle ilgili olmayabilen diğer sayfayı görür.
Bu durumla ilgili bir istisna vardır: Bir Flash siteniz varsa, optimizasyon neredeyse olanaksızdır. Arama veri toplayıcıları Flash’ı anlamaz. Bu durumda, arkasında açılan bir HTML sitesi kurabilirsiniz. Yalnız bu sitenin Flash sitesiyle aynı içeriğe sahip olduğundan emin olun.

6. Sitenizi arama motorlarına gönderin

Sitenizin arama motorlarının dizininde yer aldığından emin olmak istiyorsunuz. Sitenize gelen çok sayıda bağlantı varsa, Web veri toplayıcıları sitenizi otomatik olarak bulacaktır. Web veri toplayıcıları Internet üzerinde “gezinerek” motorun site veritabanını güncelleştirir.

Siteniz otomatik olarak görüntülenmiyorsa, bir gönderim hizmeti aracılığıyla veya kendiniz, sitenizi dizine alınması için gönderebilirsiniz. Üç büyük arama sitesinin Web adresi gönderme formları vardır. Aşağıda A.B.D.’deki gönderme sayfalarının bağlantıları yer almaktadır:
Google: http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl
Yahoo!: http://tinyurl.com/5oclp (kayıt gerekli)
MSN: http://beta.search.msn.com/docs/submit.aspx

7. SEOnuzun ilerlemisini takip edin ancak sabırlı olun

SEO bir anda gerçekleşmez. İyi sayfa sıralamalarına ulaşmak aylar alır. SEO kampanyanızı aceleye getirmek hatalara yol açabilir. Bu hataların sonuçları ise ciddi olabilir.
Ancak ilerlemeyi takip etmek önemlidir. Sıralamanızı görmek için anahtar sözcüklerinizle aramalar yapın. Sitenizin ilgili terimlerle ortaya çıkmaya başladığını görmek heyecan vericidir. Bu da işin ek kazancıdır.
Sonuçlar dalgalanma gösterecektir. Sıralamalar günlük, hatta saatlik olarak değişir. Nerede bulunduğunuzu doğru değerlendirebilmek için sık sık denetleyin. Küçük değişiklikleri önemsemeyin. Ancak sıralamada gerileme eğilimi olduğunu fark ederseniz önlem alın.
Sitenizin trafiği arttıkça satışlar da artmalıdır. Satışlar artmıyorsa, sitenizin içeriğini ve kullanım rahatlığını yeniden değerlendirin. İyi metinler ve işaretçiler satışların artmasına yardımcı olacaktır.

8. Dış kaynak kullanmayı düşünün

Arama motoru optimizasyonu süreklilik gösteren bir süreçtir ve tam zamanlı bir iş olabilir. Bazı şirketler SEO alanında uzmanlaşmıştır.
Web sitenizin optimizasyonunu bir SEO şirketine vermek maliyetli bir seçim olabilir. Fiyatlar sitenize, sunulan hizmetlere ve sürenin uzunluğuna bağlı olarak değişir. Ancak, sağladığı avantajlar bunu akıllıca bir yatırıma dönüştürebilir. Sizden daha iyi sonuçlar alabilecek uzmanlar kiralamış olursunuz. Ve iyi bir SEO ile iş hacminin artması büyük olasılıkla bu maliyeti fazlasıyla karşılayacaktır.
Kötü SEO, hiç SEO olmamasından daha zararlı olabilir. Bu nedenle kampanyanızı yönetmesi için doğru şirketi bulmak önemlidir. Şirketin etik kurallarını görmek istediğinizi söyleyin. Aldatıcı SEO yöntemlerini içermiyor olmalıdır.
Şüphesiz şirketin kendisinin de iyi bir sıralaması olmalıdır. Ama yalnızca buna güvenmeyin. Şirketin sağladığı referanslarla iletişim kurun. Şirketin çalıştığı siteleri ziyaret edin ve reklam metni yazma kalitesine dikkat edin.
Bunun dışında şirketin ayrıntılı bir plan sağlaması gerekir. Bu plan, sıralamanızı artırmak için çeşitli yöntemler içermelidir. Yöntemlerinin ve fiyatlandırma planının net olması gerekir.
Gerçekçi olmayan beklentiler oluşturan şirketlere dikkat edin. Örneğin uzun bir dönem boyunca Google’da en üst sırada kalmayı garanti ediyorsa uzak durun. Ayrıca hızlı sonuçlar vaat ediyorsa aldatıcı yöntemleri kullanıyor olabilir.
Dış kaynak kullanmaya karar vermeden önce, anahtar sözcükleri bulmanıza, sayfa göndermenize ve sonuçları takip etmenize yardımcı olabilecek SEO yönetimi yazılımını denemek isteyebilirsiniz. Bunun maliyeti dış kaynak kullanmaktan daha düşüktür.
Arama motoru optimizasyonunun da zaten bunları sağlayabileceğini unutmayın. İyi optimize edilmiş sayfalar ziyaretçi çekebilir, ancak yalnızca iyi bir ürün teklifi ziyaretçiyi müşteriye çevirebilir.

www.teknolojiherseyim.com

Web sitenizden para kazanın

Bu konu özellikle web sitesi sahibi olanların iştahını kabartmış olabilir. Herşeyden önce söylemek isterim ki bu iş uzun süreli bir emek ve sabır gerektiren bir iştir. Sitenizi kurduktan ertesi gün reklam alıp para kazanma hayalleri kurarsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Öncelikle sitenize içerik sağlayarak kendinize bir ziyaretçi kitlesi oluşturmalısınız. Daha sonra iş ortaklığı sitelerinden veya özel sitelerden reklam alarak para kazanmaya başlayabilirsiniz…

İnternetteki reklam mantığı ”tıklama” üzerine çalışmaktadır. Herhangi bir sitenin iş ortaklığı programına katıldığınızda size verilen reklamları sitenize yerleştirmenizi ister. Ardından ziyaretçileriniz reklama tıkladıkları zaman tık başına belli bir ücret alırsınız. Aranızda ”Ne olacak oturur kendim tıklarım.” diyenler olabilir ancak sistemi kuran şahıs bunlarıda hesap etmiş ve aynı IP üzerinden ikinci bir tıklamaya ücret ödememektedir. Yani bir IP’den günde sadece 1 kez tıklayabilirsiniz. Size bu noktada lazım olan şey ise ziyaretçilerdir. Bunun için de sitenize hergün güncel içerikler eklemeli, sitenizi google sıralamalarında üst sıralara taşımalısınız. Böylece farklı ülke ve şehirlerden ziyaretçiler sitenize gelerek reklamlarınızı tıklayabilirler. Bu durum ne kadar gelişirse kazanma payınızda o derece artar…

Bir diğer kazanma yöntemi ise özel sitelerden reklam almaktır. Özellikle ticari siteler belli ücretler karşılığında sitelere reklam verirler. Fiyatlar ve süre taraflar tarafından belirlenir. Tabi bunu da gerçekleştirebilmeniz için sitenizin iyi bir içeriği ve google’da iyi bir sıralaması olmalıdır. Zira kimse 3 günlük siteye reklam verme zahmetinde bulunmaz. Bunun içinde yine uzun süreli güncel içerik eklemek ve sabırla beklemek gerekir.

Özel sitelerden reklam alma olayı için en az bir 3 ay beklemeniz gerekebilir. Ancak bazı ticari sitelerin iş ortaklığı programına katılmak için beklemenize gerek yoktur. (Tabi tıklanma oranı düşük olacaktır siteniz yeni olduğu için) Bu sitelere örnek verecek olursak;

  • Google Adsense: En çok kullanılan iş ortaklığı programıdır. Tıklama başına ücret alırsınız. Aylık iyi bir gelir elde etmek için geniş bir ziyaretçi kitlesine ihtiyacınız vardır.
  • AdHood: Farklı bir iş ortaklığı programı daha. Buda adsense ile aynı mantıkta çalışır ve tıklama başına para verir.
  • AdKur: Adhood ve Adsense ile hemen hemen aynıdır. Tıklama başına ücret alırsınız.
  • HepsiBurada: Online ticaret sitesi olan hepsiburada’nın iş ortaklığı programına dahil olarak reklamlara tıklama başı ücret alırsınız.
  • GittiGidiyor: Bu reklam mantığı da tıklama ile alakalı ama biraz farklı. GG reklamlarına sadece tıklamak yetmiyor. Ziyaretçinin sitede bir süre gezinmesi de gerekmektedir. Sitede bağlı kalınan süreye göre kazancınız artar veya azalır. Bazen 500 gösterime 1 tık (0.05KR) gibi ilginç rakamlarla karşılaşma ihtimaliniz de vardır.

Reklam işinden para kazanabilmeniz için 3 ay ile 1 sene gibi bir süre söz konusudur. Bu süre sitenizin içeriğine ve konularına göre uzayabilir veya kısalabilir. Sizlere bir tavsiyem de yukardaki iş ortaklığı programlarına katılırken sözleşmeleri dikkatlice okumanızdır. Zira bazı reklam şirketleri kendi reklamlarınıza kendiniz tıkladığınızda üyeliğinizi banlayabilme yetkisine sahiptir. Böylece o zamana kadar birikmiş kazancınızı da kaybedebilirsiniz. Sitenizi google’da üst sıralara nasıl taşırsınız? Daha fazla ziyaretçi nasıl kazanırsınız? gibi konulara da başka bir konuda değineceğim. Kolay gelsin…



www.erdincturan.com
SİZ OLSAYDINIZ NAPARDINIZ
LÜTFEN TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN REKLAMLARA BİR KEZ OLSUN TIKLAYIN